Akçıra Köyü öğrencileri 10.000 okul kapsamında farklı etkinliklerle buluşuyorlar. İlkokul öğrencilerimiz, Adilcevaz Süphan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Z kütüphanesini gezerek 'Z Kütüphaneleri Tanıyalım' etkinliğini gerçekleştirdir. Ayrıca 'Teknolojiden Faydanalım' adı altında etkinliklere katıldılar. Bizleri çok güzel bir şekilde ağırlayan Süpha Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Abdülsamet Çevik' e, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

May

Trafik Haftası sebebiyle okulumuzda yapılan  'Trafikte Saygı ve Sabır' konulu resim yarışması kazananı 3/A Sınıfı öğrencisi ELİF KESERCİ oldu. Kendisini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

May

Tüm Dünyada her yıl 31 Mayıs 'Tütünsüz Dünya Günü' olarak kutlanmaktadır. Bu gün özelinde, okulumuz Yeşilay Kulübü olarak bir sergi çalışması yapılmıştır. Emeklerinden ötürü kulüp hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Adilcevaz İlçe Jandarma Komutanlığı personelleri okulumuza sürpriz ziyaret gerçekleştirdiler. Gerçekleştirdikleri gösterisiyle hem öğrencilerimize, hem de öğretmenlerimize güzel bir gün yaşatan değerli İlçe Jandarma Komutanlığı personellerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Nis

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" okulumuzda coşkuyla kutlandı. Akçıra İlk ve Ortaokulu olarak ortak düzenlenen program öğretmenlerimiz, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize , öğrencilerimize ve bizleri yalnız bırakmayan velilerimize teşekkür ederiz.

Millî değerlerimizin mirasçısı ve geleceğimizin teminatı bütün çocuklarımızın "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" kutlu olsun. Bize bu anlamlı günü miras bırakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet ve şükranla anıyoruz.

Nis

Okul Müdür Vekilimiz Feyyaz SEFİL'in dahil olduğu uluslararası eTwinning projesini devam ettiyoruz. Projenin adı "Students Rewrite World Famous Tales". Bu proje ile öğrenciler dünyaca ünlü masallardan Sindrella, Pinokyo ve Rapunzel masallarını kendi yorumları ile yeniden yazacaklar. Projeye katılan Okul Müdür Vekilimiz Feyyaz SEFİL,  projenin Türkiye -Romanya ve Polonya 'daki ortakları ile birlikte yürütülen uluslar arası bir proje olduğunu belirtti.

Projenin hedefleri arasında;
-Öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi
-Zamanı verimli kullanmalarının sağlanması
-Yeteneklerinin ve kendilerini keşfetmelerinin sağlanması
-Öğrencinin teknolojiyi kullanmasının geliştirilmesi
-İşbirlikçi çalışma becerilerinin geliştirilmesi
-Yaratıcılıklarının geliştirilmesi
-Öğretmenlerin mesleki becerilerinin geliştirilmesi gibi hedefler yer alıyor.

Nis

Okul Müdür Vekili Feyyaz SEFİL'in de içinde bulunduğu "Öğrenciler Dünyaca Ünlü Masalları Yeniden Yazıyor" projesi okulumuzda devam etmektedir. Projenin içeriğinde ise; Dünyaca ünlü masalların değiştirilmesi ve canlandırılması var. Bu masallar; Cindirella, Pinokyo, Rapunzel. Öğrencilerimiz bu hafta 'RAPUNZEL' masalı ile çalışmalarına devam etmektedirler.

Nis

Kütüphaneler haftası  kapsamında, ilimizde tüm okullarda aynı anda düzenlenen kitap okuma etkinliğine öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz katıldı. Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz. #bitlisokuyor

Mrt

Okulumuz, 3. ve 4. Sınıf öğrencileri bakanlığımız tarafından yapılan spor yeneteği testine katıldılar. Kendilerine başarılar diliyoruz.

Mrt

Mart Ayı Değerimiz 'PAYLAŞMAK'. Öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanmış olan panomuzda, emeği geçen Büşra YILMAZ öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mrt

Ülkemizde Her yıl 28 Şubat Sivil savunma Günü" ve 1-7 Mart Deprem haftası, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla "Deprem Haftası" olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda öğrencilerimizle bilinçlenme etkinlikleri yapılmış olup okulumuzda 'Sivil Savunma' panosu hazırlanmıştır. Panonun hazırlanmasında emeği geçen Büşra YILMAZ öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mrt

Toplumumuzda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı daima hazırlıklı olunması amacıyla, ülkemizde her yıl 1–7 Mart tarihleri arasındaki hafta, "Deprem Haftası" olarak kutlanmaktadır. Bu hafta sebebiyle , ülkemizdeki tüm okullarda eş zamanlı deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Deprem öncesi, anı ve sonrası ile ilgili gerekli bilgilendirmeler yapılıp tatbikat gerçekleştirildi.

Ekm

İlkokul öğretmenlerimiz  ve öğrencilerimiz, okulun bahçesinde genel temizlik etkinliği yaptılar. Kendierine teşekkür ediyoruz.

Ekm

En temiz sınıf etkinliği kapsamında 3-A sınıfı Eylül ayının en temiz sınıfı seçildi. 3-A sınıf öğretmenimiz Büşra YILMAZ ve öğrencilerini tebrik ediyor hassasiyetleri için teşekkür ediyoruz.

4-A Sınıfı Öğrencleri Su Taşıma Oyunu Oynadılar.